Miód - Sklep Lekki Styl

Miód

Miód - Manuka

Właściwości miodu Manuka

Miód Manuka, czyli niezwykły smak Nowej Zelandii. Powstaje z herbacianych krzewów, które rosną jedynie w tamtych regionach - to właśnie dzięki nim zyskuje swoje wyjątkowe właściwości.

Stosuje się go w terapiach związanych z układem krążenia, ponieważ zawarte w nim sole mineralne mają korzystny wpływ na procesy krążenia krwi. Obecna w miodzie acetylocholina obniża ciśnienie i poprawia krążenie, a cholina działa ochronnie na wątrobę i pobudza wydzielanie żółci. Ponadto miód Manuka ma zastosowanie w terapiach układu oddechowego, pokarmowego - przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, a także układu moczowego.

Jak go stosować?

Wystarczy jedna łyżeczka miodu raz dziennie - nie później niż 20 minut przed posiłkiem.